Новини департаменту

03.03.2022

ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ТИМЧАСОВО ЗМІНИЛИ ФАКТИЧНЕ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ



Повідомляємо про порядок виплати пенсій у березні 2022 року

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.02.2022 року №162 затверджено порядок виплати пенсій у воєнний період.

Виплата пенсій через банківські установи, порядок їх отримання залишається без змін.
У разі, якщо уповноважений банк не зможе здійснювати виплату пенсій, то кошти можна буде отримати у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» як грошовий переказ без відкриття рахунку, при наявності паспорта та довідки про присвоєння індивідуального податкового номера.
Особи, що отримують пенсії через відділення АТ «Укрпошта», які тимчасово змінили фактичне місце проживання, зможуть отримати пенсійні виплати через платіжну систему Ощадбанку.
Для цього необхідно звернутись із відповідною заявою (додаток до постанови від 26.02.2022 №162) до Сервісного центру територіального управління Пенсійного фонду України за місцем фактичного проживання:
особисто;
за допомогою телекомунікаційного зв’язку;
через особистий електронний кабінет на вебпорталі Пенсійного фонду України http://portal.pfu.gov.ua/

Після оформлення заяви кожен заявник отримає смс-повідомлення про нарахування коштів. Їх можна буде отримати у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» за наявності паспорта.

Звертаємо увагу! Виплата пенсій може здійснюватися в розмірах не менших, ніж у попередньому місяці, з подальшим проведенням перерахунку.

Важливо! Орган Пенсійного фонду України може провести перевірку шляхом зворотного зв’язку з одержувачем за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку відомостей, що надійшли з використанням засобів телекомунікаційного зв’язку чи в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, щодо зміни фактичного місця проживання;

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту