Новини департаменту

11.04.2022

ПРОГРАМА ОРГАНІЗАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ НАЦІЙ (ООН) ЩОДО НАДАННЯ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ ПЕРЕСЕЛЕНИМ ОСОБАМ



     Всесвітня продовольча програма Організації Об'єднаних Націй (ВПП ООН) запроваджує програму грошової допомоги для переміщеного населення.
     Програма передбачає підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які втратили засоби до існування та заощадження через нинішню ситуацію та покладаються переважно на гуманітарну допомогу, підтримку родичів та громади.
     Багатоцільова грошова допомога має на меті доповнити допомогу, яку надає держава, і підтримує людей, які змушено втікали через російську агресію.
     Розмір цієї допомоги становить 2220 грн на одного члена сім’ї вимушених переселенців, максимальний обсяг допомоги на одну сім'ю становить 6660 грн.
     Щомісяця готівка буде надсилатися через Western Union на ім’я основного одержувача сім’ї.
     Тривалість програми залежить від наявності фінансування та буде оголошена своєчасно.
     Отримати ці виплати можуть громадяни, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи (ВПО) в органах соцзахисту і отримали відповідний QR-код.
     Для отримання талону з QR-кодом необхідно звернутись до департаменту соціальної політики Луцької міської ради (м. Луцьк, пр-т Волі, 4а, каб. 109) або його філій (філія №1: пр-т Соборності,18, філія №2: вул. Бенделіані, 7).
     Талон з унікальним кодом для подачі заяви буде видаватись із розрахунку - один на сім’ю.
     Внутрішньо переміщені особи самостійно сканують QR-код на виданому талоні. Далі необхідно заповнити електронну форму та отримати підтвердження реєстрації у системі.
     Як тільки буде проведений платіж, отримувачу надійде SMS із кодом переказу та деталями щодо отримання коштів.
     З цим кодом та документом, що посвідчує особу, необхідно підійти до відділення Western Union, і отримати кошти готівкою або оформити переказ на свою банківську карту.

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту