Новини департаменту

07.09.2022

Проєкт "СпівДія"



Міністерство молоді та спорту України спільно з Координаційним штабом з гуманітарних та соціальних питань Офісу Президента України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Міністерством розвитку громад та територій України запустили платформу для допомоги цивільному населенню «СпівДія».
СпівДія (https://spivdiia.org.ua) – платформа країни для об’єднання волонтерських та державних ініціатив для гуманітарної допомоги в час війни цивільному населенню. СпівДія була створена волонтерами під час війни та поєднує громадські та державні ініціативи для ефективної організації гуманітарної допомоги.
Метою платформи є забезпечити збір даних про всі наявні потреби та ресурси в країні, які допомагають цивільному населенню під час військової агресії Російської Федерації на території України, шляхом інтеграції різних стейкхолдерів до процесу збору та доставки гуманітарної допомоги безпосередньо до кінцевого споживача.
У рамках проекту «СпівДія» Мінмолодьспортом спільно з благодійною організацією «Благодійний фонд «Співдія» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні планується запуск 10 стаціонарних дитячих просторів на базі молодіжних центрів у Чернівцях, Тернополі, Івано-Франківську, Львові, Вінниці, Хмельницькому, Луцьку, Рівному, Черкасах, Бучі, а також 20 мобільних груп у різних регіонах України.
Концепт проекту мобільної групи “СпівДія заради дітей”:
мобільна група професійних педагогів-освітян проекту «СпівДія заради Дітей» створює безпечний простір, де дитина отримує психоемоційну підтримку через програму неформальної освіти. Творчі заняття, рухлива та пізнавальна діяльність, ігри, квести, активна взаємодія з іншими дітьми та дорослими.
Педагоги та психологи приїздять у локації, де мешкають сім’ї переселенців
– гуртожитки, прихистки, шелтери, тимчасові поселення, і проводять заняття у дружній атмосфері довіри та розуміння вікових потреб дитини.
Учасниками занять є діти від 5 до 12 років, які працюють у групах 5-7, 8-10 та 11-12 років.
Інформуємо, що керівником мобільної групи “СпівДія заради дітей” в м. Луцьку визначено Ольгу Ярчук, тел.: 380993360405, електронна пошта: o.yarchuk@ukr.net.

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту