Новини департаменту

31.10.2022

До відому осіб, які беруть (брали) участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України!



     Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2022р. №1193 внесено зміни, до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій (постанова Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413). Розширено перелік осіб, які претендуватимуть на отримання статусу учасника бойових дій (включено до нього добровольців Сил територіальної оборони).
     Статус учасника бойових дій таким особам надаватиметься за умови виконання ними особисто або у складі військової частини (органу, підрозділу), установи та закладу бойових (службових) завдань, проведення розвідувальних заходів, зокрема які отримали поранення, контузії, каліцтва. Підставою для надання особам статусу учасника бойових дій слугуватимуть документи про безпосереднє залучення до "участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України", при умові подачі не менш як одного з таких документів — витяги (копії) бойових донесень, журналів бойових дій (оперативних завдань, ведення оперативної обстановки), вахтових журналів, польотних листів, матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання поранень, контузій, каліцтв. До зазначених документів особи, за власним бажанням можуть додавати інші документи, які містять докази та підтверджують факт виконання ними особисто або у складі військової частини (органу, підрозділу), установи та закладу бойових (службових) завдань.
     Ознайомитись із усіма змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2022 р. № 1193 до постанови Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413 можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1193-2022-%D0%BF#Text

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту