Новини департаменту

06.12.2022

До уваги управителів багатоквартирних будинків, об’єднань співвласників багатоквартирного будинку, виконавців комунальних послуг!



Постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року № 1041 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України” внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України щодо надання житлових субсидій.
Відповідно до цієї постанови повноваження із призначення та виплати житлових субсидій від органів соцзахисту передаються до органів Пенсійного фонду України. З 1 грудня 2022 року органи Пенсійного фонду України забезпечують призначення та виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.
До 1 січня 2023 року управителі багатоквартирного будинку, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, виконавці комунальних послуг повинні зареєструвати електронні кабінети на офіційному веб-сайті Пенсійного фонду України для надання інформації, необхідної для призначення та розрахунку житлових субсидій.
Враховуючи вищевикладене, інформацію про припинення надання комунальних послуг, зміну тарифів на житлово-комунальні послуги, плати за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг надаються органам Пенсійного фонду України до 20 числа кожного місяця починаючи із січня 2023 року.

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту