Новини департаменту

14.12.2022

До уваги пільговиків, які отримували пільги у грошовій безготівковій формі!



     Відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» установлено, що пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються у грошовій безготівковій до грудня 2022 включно.
     Із січня 2023 пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаватимуться виключно у грошовій готівковій формі органами Пенсійного фонду України.
     Пенсійний фонд України перераховуватиме кошти на виплату пільг пільговикам:
     - які до грудня 2022 р. включно отримували пільги у грошовій безготівковій формі і отримують пенсію, - шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення організації, що здійснює виплату та доставку пенсії та грошової допомоги, де особа одержує пенсію, згідно з графіком виплати пенсії;
     - які до грудня 2022 р. включно отримували пільги у грошовій безготівковій формі і не отримують пенсії, - шляхом перерахування коштів на виплату пільг на їх поточні рахунки, відкриті в АТ “Ощадбанк” за зверненням органів Пенсійного фонду України без отримання від одержувачів заяв про виплату пільги з відкриттям рахунка в банку, про що органи Пенсійного фонду України інформують пільговиків (у паперовій формі або через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України), і виплати відповідних коштів одержувачам після укладення ними договору банківського рахунка з АТ “Ощадбанк”.
     Звертаємо увагу, що прийом пакету документів від громадян для призначення пільг здійснюватиме департамент соціальної політики Луцької міської ради, ЦНАП та органи Пенсійного фонду України.
     Також документи можна надіслати поштою, через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток Пенсійного фонду України або Портал Дія, офіційний веб-сайт Мінсоцполітики або інтегровані з ними інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також інформаційні системи Мінсоцполітики (з накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису).

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту