Новини департаменту

27.12.2022

До уваги надавачів житлово-комунальних послуг!



     Постановою Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року № 1041 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України” (далі - Постанова) внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України щодо надання пільг та житлових субсидій.
     Відповідно до вищезазначеної Постанови повноваження із призначення та виплати житлових субсидій від органів соцзахисту передаються до органів Пенсійного фонду України. З 1 грудня 2022 року органи Пенсійного фонду України забезпечують призначення та виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, ведуть облік отримувачів пільг та житлових субсидій.
     Згідно п. 6 Постанови управителям багатоквартирного будинку, об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку, виконавцям комунальних послуг необхідно до 1 січня 2023 року здійснити реєстрацію електронних кабінетів на офіційному веб-сайті Пенсійного фонду України для надання інформації, необхідної для призначення та розрахунку житлових субсидій та пільг.
     Звертаємо увагу, що для можливості реєстрації на вебпорталі Пенсійного фонду України, надавачам житлово-комунальних послуг необхідно визначити відповідальну особу, за вказану вище роботу (відповідальна особа обов’язково повинна мати КЕП), та передати її номер телефону, прізвище, ім’я, по батькові, ідентифікаційний код, тип акредитованого центру сертифікації кваліфікованих підписів, та код ЄДРПОУ надавача послуг до Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.
     Пропозиції щодо співпраці з проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів, просимо направляти за е-адресою spov@vl.pfu.gov.ua та інформувати Головне управління Фонду в області за телефоном (0332) 776559.

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту