Новини департаменту

24.07.2023

Екскурсія Окольним замком



        Відбулась екскурсія родин наших героїв до музейного простору “Окольний замок”
        
        За ініціативи департаменту соціальної політики Луцької міської ради 24 липня родини військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули, зникли безвісти або перебувають у полоні здійснили невеличку подорож у минуле, безкоштовно відвідавши Музейний простір "Окольний замок"
        
        Це новий туристичний об’єкт, створений на базі відреставрованих пам’яток архітектури національного значення: Вежі князів Чорторийських з оборонним муром та Монастиря єзуїтів із підземеллями.
        
         Збереження цих пам’яток від руйнації та наповнення новим змістом стало можливим завдяки участі Луцької міської ради у міжнародному проєкті “Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна” Програми транскордонного співробітництва ПБУ 2014-2020 та підтримці Луцького голови Поліщука Ігоря Ігоровича.
        
        Родзинкою музейного простору “Окольний замок” є знамениті луцькі підземелля. Про них уже давно ходили легенди, а тепер підземелля Монастиря єзуїтів стали доступні для широкого загалу. Це креативний музейний простір, що складається з 18 розчищених кімнат і 4 коридорів. У них розміщені галерея рицарства, експозиція навчального процесу у єзуїтському колегіумі, мультимедійна система з інтерактивним смарт-табло, шоломами віртуальної реальності, силіконова фігура монаха-єзуїта, голограма привида.
        
        Департамент соціальної політики Луцької міської ради дякує за проведені екскурсії для родин наших героїв Музейному простору "Окольний замок".
        

        

        

        

        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту