Новини департаменту

28.08.2023

Відбулись безкоштовні екскурсії для пільгових категорій мешканців Луцької міської територіальної громади



             28 серпня родини військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули, зникли безвісти чи перебувають у полоні, а також багатодітні родини Луцької міської територіальної громади знайомилися з новим туристичним об'єктом громади — “Окольним замком”. Це музейний простір, створений на базі відреставрованих пам’яток архітектури національного значення: Вежі князів Чорторийських з оборонним муром та Монастиря єзуїтів із підземеллями.
             Валентина Василівна прийшла на екскурсію разом із трьома онучками – Кариною, Валерією та Кірою. «Я в захваті від такої краси, - каже жінка, - від самого вигляду відреставрованого підземелля». Карині найбільше сподобався монах-єзуїт, який рухає головою і навіть підморгує, Валерія в захваті від анімації з привидами, а Кірі сподобалася галерея з рицарями.
             Присутні щиро дякували екскурсоводам за цікаве проведення екскурсій та департаменту соціальної політики Луцької міської ради за запрошення безкоштовно відвідати екскурсії підземеллями Окольного замку.
             Нагадаємо, що безкоштовні екскурсії до Музейного простору "Окольний замок" започатковано за ініціативи департаменту соціальної політики Луцької міської ради для родин пільгових категорій мешканців нашої громади.
             Департамент соціальної політики Луцької міської ради дякує за проведені екскурсії для родин пільгових категорій Музейному простору "Окольний замок".
        
             До речі, з моменту відкриття нового музейного простору його вже встигли відвідати кілька тисяч людей. Були серед них і іноземні делегації: з Литви, Польщі Естонії, Австралії, Німеччини. Усі, хто має бажання відкрити для себе нові сторінки історії нашого міста та отримати незабутні емоції, можуть завітати за адресою вулиця Кафедральна, 6.
        
        

        
        

        
        

        
        

        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту