Новини департаменту

26.09.2023

ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ



             Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.2023 №248 «Деякі питання реалізації експериментального проекту з надання в закладах охорони здоров'я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики, окремих соціальних послуг деяким категоріям осіб, які перебувають в складних життєвих обставинах» (далі – експериментальний проєкт), передбачено надання соціальних послуг на базі:
        - Спеціалізованого санаторію «Батьківщина» (м. Трускавець Львівської області).
        - Спеціалізованого санаторію «Слава» (м. Миргород Полтавської області).
             В межах експериментального проекту внутрішньо переміщеним особам на базі цих санаторіїв надаються такі соціальні послуги:
        - надання притулку (тривалість надання послуг 1 особі – не більше 6 місяців);
        - підтримане проживання;
        - стаціонарний догляд;
        - соціальна адаптація.
             Право на отримання соціальних послуг мають такі категорії населення з числа внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися з територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, в тому числі під час обов’язкової евакуації, або в яких зруйноване житло або непридатне для проживання внаслідок пошкодження та інформація про яке підтверджується відомостями Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій:
        - особи похилого віку;
        - особи з інвалідністю.
             На сьогодні наявні вільні місця для надання притулку у Спеціалізованому санаторії «Слава» (м. Миргород Полтавської області).
             За додатковою інформацією просимо звертатися до Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Волинській області (м. Луцьк, вул. Кременецька, 38, тел.: 0935256463, e-mail: info@volyn.nssu.gov.ua) або до департаменту соціальної політики Луцької міської ради (м. Луцьк, просп. Волі, 4А, каб.314, 315, 316, тел.: 284185) (в робочі дні та години)
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту