Новини департаменту

09.10.2023

Відбулась чергова екскурсія для родин пільгових категорій



        9 жовтня родини пільгових категорій Луцької територіальної громади вчергове відвідали Музейний простір "Окольний замок".
        
        Крім розповідей про Верхній та Окольний замки, Вежу князів Чорторийських, колегіум єзуїтів та рицарів, екскурсовод Ігор Гулюк розповів присутнім трагічну історію кохання Ганни Войтехової та Станіслава Хрустеля. Вона – дружина луцького ремісника-столяра. Він – королівський підданий, лікар-балвер, виходець із соляного міста Велички неподалік Кракова. Очевидці розповідали про відчайдушні вчинки, на які Станіслава штовхало гріховне кохання до чужої дружини. Одного разу він відтяв собі палець на лівій руці «за здоров’я» коханої, а через деякий час ходив топитися до Стиру.
        
        Врешті, горе-коханців спіймали на перелюбі. То ж обох, за нормами міської магдебургії, належало стратити мечем. Ганну Войцехову стратили, а як вдалося зберегти життя Станіславу Хрустелю, дізнаєтесь, відвідавши музейний простір «Окольний замок».
        
        До речі, даний музейний простір налічує 22 приміщення: 18 кімнат та 4 коридори загальною площею понад 700 квадратних метрів.
        Департамент соціальної політики Луцької міської ради дякує за проведені екскурсії для родин наших Героїв Музейному простору "Окольний замок".
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту