Новини департаменту

23.10.2023

Роз’яснення Пенсійного фонду України



        Пенсійний фонд України надав роз’яснення щодо норм на оплату послуг з постачання та розподілу електроенергії, встановлених відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” (зі змінами), а саме:
        1. Послуга з постачання електричної енергії в житлових приміщеннях (будинках) з газовими плитами, за наявності централізованого постачання гарячої води - 70 кВт/г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 190 кВт/г на місяць.
        2. Послуга з постачання електричної енергії в житлових приміщеннях (будинках) з електроплитами, за наявності централізованого постачання гарячої води - 110 кВт/г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 230 кВт/г на місяць.
        3. Послуга з постачання електричної енергії в житлових приміщеннях (будинках) з електроплитами, за відсутності централізованого постачання гарячої води - 130 кВт/г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 250 кВт/г на місяць.
        4. Послуга з постачання електричної енергії в житлових приміщеннях (будинках) без електроплит, за наявності централізованого постачання холодної води та за відсутності централізованого постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів - 100 кВт/г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт/г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 220 кВт/г на місяць.
        5. Послуга з постачання електричної енергії у селах і селищах міського типу для громадян, яким держава забезпечує безоплатне освітлення житла - 30 кВт/г на місяць на одну особу.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту