Новини департаменту

20.11.2023

Безкоштовне професійне навчання для ветеранів війни



             Соціальний захист ветеранів та їх реінтеграція у цивільне життя – є важливим пріоритетом державної політики. Національна соціальна сервісна служба повідомляє, що в Україні стартував новий урядовий проєкт, який надає можливість учасникам бойових дій та особам з інвалідністю через війну отримати безкоштовне професійне навчання або вдосконалити власні наявні навички.
             Така ініціатива дає змогу ветеранам незалежно від рівня освіти пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ).
             Унікальність цього проєкту полягає в можливості обирати зручний формат навчання, який може тривати до 6 місяців. Після успішного завершення програми учасники отримують державний документ, що підтверджує їхню кваліфікацію.
             Додатково, учасникам бойових дій та супроводжуючим особам (за умови, якщо участь у навчанні бере особа з інвалідністю І групи) забезпечується безкоштовне проживання та компенсація витрат на проїзд.
             Подати заявку можна за посиланням: https://edveteran.dcz.gov.ua/
        
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту