Новини департаменту

09.01.2024

Відбулась щопонеділкова безкоштовна екскурсія музейним простором «Окольний замок»!



        08 січня родини внутрішньо переміщених осіб відвідали новий туристичний об'єкт Луцької міської територіальної громади — Музейний простір "Окольний замок".
        
        Скільки замків існувало у Луцьку віддавна, яка кількість веж належала до Окольного замку та збереглася до наших днів, кому ми завдячуємо побудові у Луцьку костелу святих апостолів Петра і Павла, як міг виглядати чернець-інтелектуал XVII ст., - про це і не тільки дізналися екскурсанти.
        Родзинкою музейного простору “Окольний замок” є знамениті луцькі підземелля. Про них уже давно ходили легенди, а тепер підземелля Монастиря єзуїтів стали доступні для широкого загалу. Це креативний музейний простір, що складається з 18 розчищених кімнат і 4 коридорів. У них розміщені галерея рицарства, експозиція навчального процесу у єзуїтському колегіумі, мультимедійна система з інтерактивним смарт-табло, шоломами віртуальної реальності, силіконова фігура монаха-єзуїта, голограма привида.
        Вказаний туристичний об’єкт створений на базі відреставрованих пам’яток архітектури національного значення: Вежі князів Чорторийських з оборонним муром та Монастиря єзуїтів із підземеллями, в рамках проєкту “Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна” Програми транскордонного співробітництва ПБУ 2014-2020 та за підтримки Луцького міського голови Поліщука Ігоря Ігоровича.
        Департамент соціальної політики Луцької міської ради дякує за проведені екскурсії Музейному простору "Окольний замок". Особливу вдячність висловлюємо екскурсоводам Оксані Штанько та Ігорю Гулюку.
        

        

        

        

        

        
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту