Новини департаменту

20.02.2024

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні



             Цьогоріч вдесяте Україна вшановуває пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією.
             “Небесною Сотнею” називають загиблих учасників Революції Гідності. Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості.
             Почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців. Ці риси об’єднують наших героїв – борців за свободу та незалежність України різних часів: Української революції 1917–1921 років, Холодного Яру і повстанців 1920–1930-х, Української повстанської армії, учасників дисидентського руху, Революції на граніті, Помаранчевої революції, Революції Гідності.
             Сьогодні, в умовах війни, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Майдан став символом Свободи. Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір.
             Згадаймо тих, хто загинув під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України, та завдяки кому було змінено перебіг історії нашої держави.
             Залишаємося гідними своїх Героїв!
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту