Новини департаменту

05.03.2024

Окольний замок вперше відвідали члени Волинської обласної організації українського товариства глухих



             04 березня на черговій щопонеділковій екскурсії музейним простором «Окольний замок» вперше побували члени Волинської обласної організації українського товариства глухих, запрошені департаментом соціальної та ветеранської політики.
             Креативний музейний простір із 18 розчищених кімнат і 4 коридорів вразив екскурсантів. Разом із екскурсоводом Оксаною Штанько присутні відвідали галерею рицарства, експозицію навчального процесу у єзуїтському колегіумі, мультимедійну систему з інтерактивним смарт-табло, кімнату з голограмами привидів.
             А найбільше усіх вразила силіконова фігура монаха-єзуїта. Це збірний образ ченця-інтелектуала XVII ст. За словами екскурсоводів музейного простору, так, імовірно, міг виглядати тутешній викладач піїтики (поетики) Станіслав Куклинський. Практика розмов та сповідей із єзуїтами була доволі поширеною і затребуваною у представників волинської шляхти раннього нового часу. Загалом, з точки зору технічних характеристик – це восково-силіконова роботизовано фігура, яка реагує на рухи відвідувачів музейного простору.
             Департамент соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради дякує за проведені екскурсії для пільгових категорій жителів Луцької міської територіальної громади Музейному простору "Окольний замок".
        
        

        
        

        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту