Новини департаменту

05.03.2024

Розроблено практичний посібник для роботодавців «Працевлаштування осіб з інвалідністю»



             Одним з усталених уявлень, яке поширене серед роботодавців, є те, що люди з інвалідністю не можуть бути ефективними працівниками, облаштування для них робочого місця потребує значних фінансових затрат, а діюче трудове і податкове законодавство не мотивує працевлаштовувати цих людей.
             Щоб змінити ці стереотипи і показати бізнесу, що люди з інвалідністю працюють продуктивно, творчо і цінують свою роботу та не всі вони потребують особливих умов праці, а термін «розумне пристосування робочого місця» не вимагає значних фінансових витрат, а швидше є пошуком оптимальних можливостей підприємства, Конфедерацією роботодавців України за сприяння Міжнародної організації праці розроблено практичний посібник для роботодавців «Працевлаштування осіб з інвалідністю» (https://bit.ly/46nqx0p).
             Війни, землетруси, транспортні й виробничі аварії – це все причини, через які будь-хто може стати людиною з інвалідністю в будь-який момент свого життя. Знаючи, що інвалідність може спіткати кожного з нас, ми повинні створювати інклюзивні робочі місця та організовувати робочий процес, щоб кожен мав рівні можливості для повноцінної участі.
             У вищезазначеному Посібнику простими і зрозумілими словами описано всі етапи трудових відносин, які виникають між роботодавцем і людиною з інвалідністю під час її працевлаштування. Це покрокова допомога бізнесу, що дає відповіді на низку запитань: де знайти такого працівника, як провести з ним співбесіду й організувати стажування, як оформити його на роботу і як припинити з ним трудові відносини.
             Посібник розміщено у цифровому вигляді на спеціальній Платформі «РАЗОМ» Конфедерації роботодавців України (https://pwd.employers.org.ua/ua). Це дозволяє підтримувати його в актуальному стані, вносити зміни і доповнення.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту