Новини департаменту

18.03.2024

Представлення до відзначення почесним званням «Мати-героїня»



             До департаменту соціальної та ветеранської політики надійшло два звернення від жительок Луцької територіальної громади щодо представлення до відзначення почесним званням «Мати-героїня». Фахівцями департаменту, на підставі наданих заявницями документів, було підготовлено проект рішення виконавчого комітету Луцької міської ради.
             Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється відповідно до указу Президента України жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох та більше дітей, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей в сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.
             Виконавчим комітетом Луцької міської ради 13.03.2024 було прийнято рішення № 160-1 про представлення двох багатодітних матерів, кожна з яких народила та виховала п’ятьох дітей, до нагород та направлення відповідного клопотання до Волинської обласної державної адміністрації для подальшого вирішення питання.
             Всього у Луцькій міській територіальній громаді почесним званням «Мати-героїня» відзначено 221 жінку. Впродовж 2022 року було представлено до відзначення почесним званням «Мати-героїня» 6 осіб; протягом 2023 року було подано 5 осіб.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту