Новини департаменту

22.04.2024

Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами



             Право на отримання державної допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами мають жінки, в тому числі й неповнолітні, які не застраховані в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.
             Для цього необхідно звернутися до органу соціального захисту населення або ЦНАПу. Для призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами необхідно повідомити номер запису в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я (далі - Реєстр) щодо сформованого медичного висновоку про тимчасову непрацездатність категорії "Вагітність та пологи", подати заяву згідно з формою, затвердженою Мінсоцполітики, а також довідки:
        - з основного місця служби або навчання;
        - ліквідаційної комісії для жінок, звільнених з роботи у зв'язку з ліквідацією підприємства, установи, організації;
        - державної служби зайнятості для жінок, зареєстрованих у державній службі зайнятості як безробітні;
        - рішення про усиновлення чи встановлення опіки (для осіб, які усиновили чи взяли під опіку дитину протягом 2 місяців з дня її народження).
             Звернутися за допомогою можна не пізніше, ніж через 6 місяців після закінчення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами. Допомога виплачується за весь період відпустки.
             У департаменті соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради подати документи можна за адресою проспект Волі, 4а, каб. 109; філія № 1 – проспект Соборності, 18 та № 2 – вул. Бенделіані, 7. Додаткову інформацію можна отримати за тел. 284 161.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту