Новини департаменту

20.05.2024

Є-оздоровлення 2024: як працюватиме програма цьогоріч



             Міністерством соціальної політики у 2024 році продовжено реалізацію експериментального проєкту щодо надання та оплати послуг з оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, що містяться в Державному реєстрі майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, за принципом “гроші ходять за дитиною” (далі - експериментальний проект).
             Отримувачем бюджетних коштів є один з батьків (особа, яка його/її замінює) дитини, що виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина із багатодітної сім’ї.
             Отримувачу бюджетних коштів автоматично надходить повідомлення засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку Порталу Дія (Дія), про можливість отримання бюджетних коштів (за наявності в отримувача встановленого мобільного додатку Порталу Дія (Дія) на електронному носії. Повідомлення надходить окремо щодо кожної дитини отримувача.
             Для отримання коштів отримувач відкриває поточний рахунок зі спеціальним режимом обслуговування в АТ “ПриватБанк” (картка е-Оздоровлення).
             Послуги АТ “ПриватБанк”, пов’язані з відкриттям, закриттям та обслуговуванням поточного рахунка, а також з емісією та обслуговуванням платіжних карток отримувача, надаються безоплатно.
             Кошти перераховуються отримувачу на кожну дитину в розмірі п’яти прожиткових мінімумів виходячи з прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня відповідного року для дітей віком від шести до 18 років, один раз на рік у грошовій безготівковій формі на відкритий поточний рахунок в АТ “ПриватБанк” із спеціальним режимом використання за умови, що дитині в поточному році уповноваженими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування не надавалася путівка до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, в яких закупівля послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, здійснюється за рахунок коштів, передбачених іншими бюджетними програмами.
             Отримувач протягом трьох місяців з дня зарахування на поточний рахунок бюджетних коштів, а у разі зарахування коштів у жовтні - листопаді не пізніше 25 грудня поточного року, обирає один з дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за посиланням: е-Оздоровлення. Пошук закладів для власників спеціальних банківських рахунків, який приєднався до публічного договору з надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей;
        
        звертається до керівника обраного дитячого закладу оздоровлення та відпочинку для отримання згоди та підтвердження можливості надання таким закладом послуг з оздоровлення та відпочинку дітей із зазначенням строку перебування дитини в такому закладі та повної вартості путівки;
        
        оплачує послуги з оздоровлення дитини.
        
             Забороняється перерахунок бюджетних коштів отримувачами з поточного рахунка на інші рахунки, зняття готівки з поточного рахунка, а також поточний рахунок не підлягає поповненню.
             Проїзд дітей до/з обраних дитячих закладів оздоровлення і відпочинку здійснюється за кошти батьків (осіб, які їх замінюють).
             Для отримання більш детальної інформації можна звертатись до департаменту соціальної та ветеранської політики за адресою м. Луцьк, пр- т Волі, 4а, кабінет 111 або по телефону (0332)284166.
             Також за посиланням: е-Оздоровлення. можна перевірити чи включена родина до Переліку отримувачів коштів за принципом “гроші ходять за дитиною”.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту