Новини департаменту

11.06.2024

До уваги голів ОСББ, управителів та виконавців комунальних послуг!



             У відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 і від 13 червня 2023 р. № 601” від 14.11.2023 № 1201 Пенсійний фонд України проводить осучаснення інформаційного обміну з управителями/ об’єднаннями/виконавцями комунальних послуг та інших надавачів на своєму вебпорталі.
             З цією метою, для зазначених користувачів, Пенсійним фондом України розширено відповідний функціонал вебпорталу та реалізовано надання інформації, для призначення житлової субсидії за експериментальним проєктом, у власному кабінеті на вебпорталі через вкладку Головна/Відомості про тарифи.
             Відповідно до вимог чинного законодавства управителі/об’єднання/ виконавці комунальних послуг та інші надавачі, щомісяця до 10-числа подають Пенсійному фонду України наявні відомості станом на 1 число звітного місяця про наявних споживачів (абонентів), зокрема, про осіб, на яких відкриті особові рахунки (прізвище, власне ім’я, по батькові), реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України (для осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за його серією та номером), перелік житлово-комунальних послуг, умови їх надання, в тому числі про фактичне припинення їх надання, а також встановлену та/або змінену ціну і тарифи/внески на них, наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.
             Для виконання завдання, визначеного у постанові Кабінету Міністрів України від 13 червня 2023 р. № 601, необхідно щомісяця формувати вищезазначені відомості про осіб, на яких відкриті особові рахунки (споживачів послуг, які надають управителі/об’єднання/виконавці комунальних послуг тощо), через вкладку Головна/Відомості про тарифи на вебпорталі Пенсійного фонду України.
             Пенсійний фонд України інформує: якщо об’єднання, які є колективними споживачами (замовниками) усіх або частини житлово-комунальних послуг, та виконавці комунальних послуг не надали органам Пенсійного фонду України інформацію про співвласників багатоквартирного будинку/споживачів комунальних послуг, необхідну для призначення житлової субсидії, вони не мають права вимагати оплати послуг (внесків/платежів) за відповідний період нарахування виплати житлових субсидій від отримувачів таких виплат, щодо яких не надано інформацію.
             Поряд із цим, управителі/об’єднання/виконавці комунальних послуг та інші надавачі зобов’язані опрацьовувати також і поточні запити щодо переліків одержувачів субсидій та відомостей з визначення тарифів на послуги від Пенсійного фонду України, які в постійному режимі надходять до особистого кабінету через вкладку Головна/Відомості про житлово-комунальні послуги.
             Відомості слід вносити засобами вебпорталу Пенсійного фонду України через особистий кабінет управителів/об’єднань/виконавців комунальних послуг.
             Для своєчасності та точності призначення субсидії важливим є також опрацювання управителями/об’єднаннями/виконавцями комунальних послуг поточних запитів з переліками одержувачів субсидій та відомостей з визначення тарифів на послуги від Пенсійного фонду України. Неопрацювання цих переліків призводить до відмови у наданні субсидії громадянам і унеможливлює ефективну співпрацю між Пенсійним фондом України та управителів/об’єднань/виконавців комунальних послуг.
             Додатково звертаємо увагу, що у разі зміни відповідальної особи за організацію роботи із опрацювання інформації у кабінеті на вебпорталі для призначення та розрахунку житлових субсидій, необхідно письмово повідомити Головне управління Пенсійного фонду України у Волинській області із зазначенням П.І.Б. особи, а також надавати її кваліфікований сертифікат відкритого ключа (повторно надати Заяву на проведення перереєстрації).
             З метою своєчасного забезпечення житловими субсидіями найбільш вразливих верств населення громади просимо забезпечити подання необхідних відомостей у відповідності до вимог вищезазначених нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту