Новини департаменту

19.06.2024

Зміни у наданні послуги «муніципальна няня»



             Повномасштабне вторгнення росії відіграло негативну роль на всіх сферах нашого життя. Зараз дуже багато родин з дітьми потребує більше підтримки та допомоги, ніж це було раніше. Велика кількість родин з дітьми переїхали з постраждалих регіонів. Їм потрібно облаштовувати життя на новому місці, шукати роботу, можливо перенавчатись. Це в рази складніше зробити, якщо ні на кого залишити дитину.
             Саме, щоб допомогти таким родинам, підтримати їх, уряд розширив категорії родин з дітьми, на яких поширюватиметься послуга “муніципальна няня”
             Щоб скористатися такою послугою, родині потрібно:
        - знайти помічника чи помічницю по догляду за дитиною, муніципальною нянею не можуть бути родичі першого ступеня споріднення;
        - укласти договір на надання послуг і подати документи на оплату.
             При цьому, фізичною особою — підприємцем (КВЕД 97.00 та/або КВЕД 88.91), може забезпечуватись догляд одночасно не більш як за трьома дітьми з однієї чи різних сімей за адресою, визначеною працівником, або за однією з адрес проживання дітей за письмовою згодою батьків всіх дітей, про що зазначається в договорі про здійснення догляду за дитиною (далі — договір). Також у договорі визначаються умови з організації заходів безпеки дітей.
             Юридичною особою (КВЕД 78.20 та/або КВЕД 85.10), може забезпечуватись догляд одночасно не більш як за шістьма дітьми з однієї чи різних сімей за адресою, визначеною муніципальною нянею, або за однією з адрес проживання дітей за письмовою згодою батьків всіх дітей, про що зазначається в договорі, з урахуванням того, що за шістьма дітьми забезпечується догляд двома працівниками. Муніципальна няня, яка є юридичною особою, зобов’язана організувати та забезпечити безперешкодний доступ дітей до укриття.
             Серед важливих змін: тепер батьки можуть скористатися послугою “муніципальна няня” для дитини до 6-ти років, якщо в їхній громаді не працюють дошкільні заклади.
             Дія Постанови поширюється на час дії воєнного стану та протягом трьох місяців, після його припинення чи скасування.
             Детальніше - https://www.msp.gov.ua/news/23786.html
        
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту