Новини департаменту

03.09.2024

Після 1 вересня Уряд продовжить виплати на проживання для ВПО, які потребують підтримки



             У серпні 2024 р. термін виплати допомоги на проживання для значної кількості ВПО вразливих категорій закінчився. Ці внутрішньо переміщені особи отримували виплату щонайменше з липня 2023 року, а більшість з них – півтора чи два роки. Тобто держава тривалий час фінансово підтримувала ці родини.
             Втім, для продовження підтримки ВПО, які знаходяться у найбільш складних життєвих обставинах, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2024 № 989 ці виплати буде продовжено ще на 6 місяців, тобто до лютого 2025 року.
             Відтак, для тих ВПО, у яких в серпні 2024 року мав завершитись період виплат допомоги на проживання, ці виплати будуть продовжені.
             Звертаємо увагу також, що ці виплати буде продовжено автоматично, додатково нікуди звертатися НЕ потрібно.
             При цьому, аби перевірити, що ці родини і далі відповідають нормам діючої постанови (чи порядку отримання виплат), держава через управління соціального захисту протягом місяця перевірить, чи не змінився суттєво фінансово-майновий стан цих родин.
             Критерії для отримання права на виплату не змінились: вони залишаються такими ж, якими були при перепризначенні допомог для родин, які звертались із заявами з березня 2024 року.
             Проте, якщо людині з технічних причин не було продовжено виплату допомоги автоматично, але вона має на неї право, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення/ЦНАП.
             Детальніша інформація знаходиться за цим посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/23977.html.
        

Контактна інформація

Телефони

+38 0332 28 10 00 - гаряча лінія
+38 0332 28 41 80 - приймальня
телефонний довідник департаменту